Kinderboerderij Emmelerbos viert 20-jarig bestaan zaterdag 25 juni met een feestmiddag

De kinderboerderij in Emmeloord bestaat 20 jaar en viert dat zaterdag met een feestmiddag. Foto: Eigen foto

Emmeloord - Kinderboerderij Emmelerbos in Emmeloord viert zaterdag 25 juni met een feestmiddag haar 20-jarig bestaan.

Naast de dieren en alle speelmogelijkheden komt Boer Boris langs, zijn er verschillende kraampjes, activiteiten en wordt er gezorgd voor wat lekkers. Iedereen is van harte welkom om tussen 13:00 en 17:00 uur langs te komen op de kinderboerderij, de toegang is gratis.

In 2002 is op initiatief van Stichting Philadelphia Flevoland en in samenwerking met de gemeente Noordoostpolder middenin het Emmelerbos een kinderboerderij gerealiseerd. Op de plek waar vroeger het hertenkamp was, vinden nu ongeveer 24 mensen met een verstandelijke beperking een zinvolle dagbesteding.

Dit alles gebeurt onder begeleiding van enthousiaste, gespecialiseerde activiteitenbegeleiders, die ondersteund worden door een dierenverzorger. Daarnaast is er dagelijks een leger aan vrijwilligers bezig met diverse klussen. Dit alles vindt plaats onder leiding van een beheerteam, dat verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken, educatie en ontvangst van bezoekers.


De Stichting Vrienden Kinderboerderij Emmelerbos houdt zich voornamelijk ondersteunend bezig. De afgelopen jaren zijn grote projecten als de speeltuin en de verbouwing van het hoofdgebouw en de geitenstal gerealiseerd. Dat is mogelijk met steun van sponsoren, donateurs en de gemeente Noordoostpolder. Deze bijdragen zijn van levensbelang voor het voortbestaan van kinderboerderij Emmelerbos en daardoor kan de toegang tot het terrein van Kinderboerderij Emmelerbos dan ook gratis blijven.
Nieuws

menu