Kindervoorstellingen theater 't Voorhuys in voorjaarsvakantie

Beeld uit 'Kikker is verliefd' Foto: Wim Lanser

Tijdens het Winterfestival Gruffalo & Co in theater ‘t Voorhuys in Emmeloord zijn er twee voorstellingen voor kinderen, ‘De Schippers van de Kameleon: Met de muziek mee’ en ‘Kikker is verliefd’.

‘De Schippers van de Kameleon’ (6+) is te zien op donderdag 2 maart om 19.00 uur. Het leek zo rustig in het dorp Lenten. Tot daar de illustere dirigent en componist Antonius Demesmaeker verschijnt. Even lijkt het er op dat hij een orkest zou willen beginnen in dit plekje aan het water.

Uitermate duister

Maar zijn motieven zijn uitermate duister. Gelukkig voor het prachtige platteland doorziet de tweeling Hielke en Sietse al snel zijn plannen. Samen met de oplettende agent Zwart en de olijke boerenknecht Gerben zullen ze deze onverlaat moeten ontmaskeren. Gelukkig krijgen ze daarbij ook hulp van het superslimme meisje Sara en een mysterieuze waarzegster waarvan niemand precies weet wat zij nu eigenlijk in Lenten te zoeken heeft.

‘De Schippers van de Kameleon De Kameleon: Met De Muziek Mee’ is een kolderiek muzikaal spektakel, geheel en al in de traditie van de boeken, de films en de TV-serie.

Gelukkigst

‘Kikker is verliefd’ (3+) is vrijdag 3 maart om 14.30 uur te zien. Kikker, bekend van de boeken van Max Velthuijs, is al ruim dertig jaar favoriet onder kinderen. Eigenlijk is Kikker het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier, maar avontuur is ook leuk! Dus maakt hij een uitstapje naar het theater.

Tijdens deze familievoorstelling voelt Kikker zich vreemd. Hij moet lachen en huilen tegelijk en zijn hartje doet boem, boem, boem. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen. Maar wat zou er met Kikker aan de hand zijn? Heeft hij misschien honger, of is hij ziek? Samen met zijn bekende vrienden Varkentje, Eend, Rat en Haas doet Kikker er alles aan om antwoord te krijgen op die ene grote vraag: Hoe komt het toch dat Kikker zijn hartje zo klopt?

Magisch

De voorstelling ‘Kikker is verliefd!’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Velthuijs, uitgegeven door Uitgeverij Leopold. Het is een magisch mooie poppenvoorstelling met veel interactie en humor. Na de voorstelling kunnen theaterbezoekers Kikker en zijn vriendjes in de foyer van het theater ontmoeten en met hen op de foto gaan tijdens een uitgebreide meet & greet.

Kaarten voor de voorstellingen via theater-voorhuys.nl.

Nieuws

menu