Lading houtsnippers op N50 nadat vrachtwagen in berm terechtkwam en aanhanger begon te scharen

De houtsnippers op de N50 tussen Emmeloord en Ens. Foto ProNews

Ens - De N50 tussen Emmeloord en Ens was woensdagmiddag tijdelijk afgesloten nadat een aanhanger van een vrachtwagen kantelde waardoor de lading houtsnippers op het wegdek belandde. De chauffeur bleef ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde rond 12:30 uur. Volgens Rijkswaterstaat raakte de vrachtwagen in een flauwe bocht met een wiel in de berm, waarna de combinatie begon te slingeren en de aanhanger kantelde. Een deel van de lading houtsnippers kwam op de weg terecht. Dat gaf een enorme bende waardoor de N50 richting Kampen moest worden afgesloten. Het verkeer werd omgeleid. Ook op de tegengestelde rijrichting kwamen houtsnippers terecht. Een veegmachine had dat al snel opgeruimd waardoor de rijbanen naar Emmeloord niet hoefden te worden afgesloten.


Berging

Een kraan en een berger schoten te hulp. Rond 15:00 uur stond de aanhanger van de vrachtwagen weer overeind. Vervolgens zijn de houtsnippers opgeruimd, is de vangrail hersteld en zijn enkele beschadigingen aan het wegdek gerepareerd. De N50 kan ieder moment worden vrijgegeven.


Nieuws

Meest gelezen