Landschapsbeheer Flevoland geeft online lezing over voordelen van natuurvijver in de tuin

De alpenwatersalamander. Landschapsbeheer Flevoland

Regio - Landschapsbeheer Flevoland geeft op dinsdagavond 11 mei een online lezing over de voordelen van een natuurlijke vijver in de tuin. Een natuurvijver ziet eruit als een vijver in een park of bos, natuurlijk beplant en met veel dierenleven.

Door de rijke beplanting gaat een natuurvijver op in de rest van de tuin. De kant loopt vloeiend over in het water en de ondiepe zones zijn beplant met moerasplanten. De vorm van een natuurvijver is meestal onregelmatig. Hierdoor ontstaan allerlei natuurlijke groeiplaatsen voor waterplanten en onderkomens voor kleine dieren. Misschien komt er een egel langs om zijn dorst te lessen of ziet u in de schemer een salamander in het water scharrelen.

Onderzoek naar amfibieën

Onderzoek naar amfibieën dit voorjaar in Lelystad, samen met de eigenaren van een veertigtal vijvers, laat zien dat tuinvijvers in trek zijn bij de bruine kikker en gewone pad om hun eitjes te leggen, maar dat ook de kleine en alpenwatersalamander in tuinvijvers voorkomen. Tijdens de lezing zal ook aandacht zijn voor de resultaten uit dit onderzoek.

Uiterlijk één dag van tevoren aanmelden

Tijdens de presentatie op dinsdagavond 11 mei vanaf 19.30 uur is er ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen. De lezing is gratis en bedoeld voor alle bewoners en andere geïnteresseerden in Flevoland. Aanmelden via flevoland@landschapsbeheer.net . Per mail wordt een inlogcode toegestuurd die op de avond zelf toegang geeft tot de lezing. Graag uiterlijk één dag van tevoren aanmelden.

Nieuws

menu