Layja (6) doet aan Trihartlon mee voor haar oma

De bekendmaking van de opbrengst van de Familie Trihartlon in Emmeloord persfoto Hartstichting

Emmeloord - De tweede editie van de Familie Trihartlon, die zondag in Emmeloord werd gehouden, heeft € 31.250,- opgeleverd. Het geld gaat naar onderzoek van hart- en vaatziekten

Een recordaantal van 400 deelnemers in 125 teams deden mee om samen al zwemmend, fietsend en lopend geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. 

Recordbedrag

Onder een hemelsblauwe lucht en een stralende zon begonnen de deelnemers gistermiddag in Emmeloord aan hun sportieve uitdaging. In estafettevorm losten ze elkaar af. Met deze sportieve uitdaging hebben de deelnemers een recordbedrag van € 31.250,- opgehaald voor een gezond hart voor iedereen. 

Teams konden kiezen tussen drie afstanden: de top, super en mega-variant. Variërend van 100 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1 kilometer lopen tot 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. 

Layja, 6 jaar uit Almere, deed samen met haar vader Harold ook mee voor haar oma.  'Mijn oma heeft een kapot hartje, en daarom heb ik geld opgehaald met de Familie Trihartlon voor de Hartstichting.' Harold en Layja vinden het leuk om te sporten en dat ze dat nu konden doen voor het goede doel vonden ze helemaal mooi. Harold: 'Layja’s oma heeft een zwak hart en als familie maken wij van heel dichtbij mee wat dat met iemands leven doet.'

Layja en Harold hebben gisteren genoten van hun deelname. Samen hebben ze 100 meter gezwommen, 5 kilometer gefietst en 1 kilometer gelopen. Zo hebben ze meer dan €1.000,- opgehaald. En wie stond er te glimmen van trots bij de finish? De oma van Layja natuurlijk!

Familie Trihartlon

De Familie Trihartlon is een sportieve uitdaging voor jong en oud. De jongste deelnemer was 4 jaar en de oudste 76 jaar. Meedoen is belangrijker dan winnen. Bij de Familie Trihartlon is iedereen een winnaar. Dit jaar niet meegedaan? Niet getreurd, de Hartstichting organiseert volgend jaar weer een Familie Trihartlon op zondag 30 Augustus 2020. Kijk voor meer informatie op: www.trihartlon.nl.

Nieuws

menu