Ledenvereniging schenkt kunstwerk aan jarige Zorggroep

De overhandiging van het kunstwerk Pim van der Maden

Emmeloord - Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land heeft de 75-jarige Zorggroep ONL een houtskooltekening van kunstenares Anca Blok uit Rutten cadeau gegeven.

Voorzitter Jos Becker gaf de houtskooltekening aan bestuurder Albert Hilvers en sprak de wens uit dat Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) een belangrijke rol mag blijven spelen in de zorg in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk.

De Ledenvereniging (2006) en de Zorggroep (1946) delen een grote gezamenlijke historie en werken nog steeds nauw samen. Voor een passend cadeau die de fijne samenwerking nog eens onderstreept, werd kunstenares Anca Blok benaderd. Zij excelleert in het creëren van realistische houtskooltekeningen en oogstte onlangs nog bewondering voor haar portret van voetbalanalyticus Johan Derksen in het televisieprogramma ‘Sterren op het doek.’ 

Hand

Op het geschonken kunstwerk is een jonge hand te zien die uitreikt naar een oudere hand. Daaronder prijkt de geschreven tekst: ’75 jaar. Gisteren of lang geleden. Oud en nieuw versmelten. Met elkaar in verbinding. Samen. Samen reiken we de hand voor de ander.’ Zorggroep-bestuurder Albert Hilvers was zichtbaar geroerd door het geschenk en sprak zijn dank uit naar de vereniging. Hij wenste samen nog vele goede dingen voor de samenleving te kunnen realiseren.  

 

Nieuws

menu