Leemkade in Kraggenburg moet een boulevard worden

De Leemkade in Kraggenburg wordt aantrekkelijker gemaakt. Foto Google Streetview

Kraggenburg - Het leaderproject Boulevard Leemkade in Kraggenburg is vrijdag van start gegaan met het onthullen van het projectbord op de kade.

Wethouder Marian Uitdewilligen en Wubbo de Raad, voorzitter van de initiatiefgroep, onthulden het bord. Gemeente Noordoostpolder gaat samen met de vrijwilligers van Dorpsbelang Kraggenburg, Klein Cortina, Ondernemersvereniging Kraggenburg en Natuurmonumenten aan de slag. Het gebied rond de Leemkade wordt aantrekkelijker voor de lokale bevolking, maar zeker ook voor toeristen. Uitdewilligen: ‘Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en het Leadergeld is Kraggenbrug binnenkort een aantrekkelijke recreatieplek rijker’.

Botenhelling

De voormalige loswal wordt met hagen, bomen en verlichting verfraaid en krijgt zo een volledige metamorfose. Er wordt een botenhelling aangelegd. De bietenbrug wordt veilig en toegankelijk gemaakt en aangekleed met meubilair. Het ijsclubgebouw wordt geheel vernieuwd. En de ijsbaan wordt geschikt gemaakt voor andere activiteiten. De wandel – en ATB routes in het bos worden aangepast en krijgen een betere bewegwijzering. Ook het achterliggende bedrijventerrein wordt aangepakt. Door het toevoegen van extra plantsoen en bomen krijgt het een prettigere aanblik en beleving.

Europese Leadersubsidie

De totale kosten van het project zijn begroot op 462.568 euro. Daarvan neemt de gemeente het grootste deel voor haar rekening. De Europese subsidie bedraagt bijna 120.000 euro.

Nieuws

menu