Leerlingen van groepen 5 en 6 van basisscholen uit Noordoostpolder doen mee aan educatieve vossenjacht op Schokland

Deze leerlingen van 't Kompas uit Emmeloord ontmoeten op de vossenjacht de veldwachter. Foto Reina Halman Fotografie

Schokland - Deze week komen bijna alle leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit de Noordoostpolder naar Schokland om mee te doen aan een leerzame vossenjacht over het voormalig eiland in de Zuiderzee.

Alle scholen in Noordoostpolder zijn uitgenodigd om te vieren dat het UNESCO Werelderfgoedverdrag 50 jaar bestaat. Meer dan 826 scholieren van de basisschoolgroepen 5 en 6 doen mee. De groepen komen deze week afwisselend langs op maandag, dinsdag en donderdag.

Bij de start maandag was ook burgemeester Roger de Groot aanwezig, samen met jeugdburgemeester Ids Hammer. De twee reikten tijdens een picknick het Schokker jeugdboek ‘Nooit meer terug’ van André Nuyens uit aan alle deelnemende scholen. Aan het boek werkten leerlingen van kbs De Horizon uit Ens mee. Die school was al eerder op Schokland bij de presentatie van het boek.

Burgemeester Roger de Groot: ‘Ik vind het geweldig dat er zo enthousiast is gereageerd door de scholen op deze educatieroute. We hebben een waardevol Werelderfgoed binnen onze gemeentegrenzen. Het is belangrijk om ook onze jongeren hiervan bewust te maken. Deze route, de vossenjacht én picknick zijn mooie manieren om hen bij de historie van Schokland te betrekken.’

Nieuws

menu