Leger des Heils opent deuren van 'Bij Boschhardt'

'Bij Boschhardt' is na anderhalf jaar officieel geopend. Reina Halman Fotografie

De Bij Bosshardt-locatie van het Leger des Heils aan de Europalaan vierde donderdag officieel haar opening. De locatie zit inmiddels alweer 1,5 jaar in het pand maar door corona kon de opening niet eerder worden gevierd. Bij Bosshardt is een initiatief vanuit het Leger des Heils en biedt een ontmoetingsplek voor bewoners uit de omgeving.

‘Buurtbewoners hebben vaak behoefte aan een ontmoetingsplek en vinden het fijn om iets voor elkaar te kunnen betekenen. In de ‘huiskamer van de buurt’ kan dat’, aldus coördinator van de locatie Corrie van de Greijn.

Deuren open

De deuren van Bij Bosshardt gingen eigenlijk al eerder open. Al sinds begin 2021 kunnen buurtbewoners hier binnenkomen voor een praatje of een leuke activiteit, maar de officiële opening moest nog plaatsvinden. ‘Op de eerste dag hebben we gewoon de deuren opengezet en direct hadden we al mensen binnen in onze locatie’, vertelt van de Greijn. Op de locatie is er ruimte om gezamenlijk activiteiten in en met de buurt te bedenken en vorm te geven. De buurtbewoners kunnen in de buurthuiskamer van Emmeloord terecht voor een bakje koffie of thee, een maaltijd of een praatje maar ze kunnen er ook terecht voor hulpvragen. Ook is er op de eerste en derde zondag van de maand ’s middags geloofsontmoeting om 17.00 uur met op de eerste zondag soep met broodjes na afloop.

Over de buurthuiskamers

Door heel Nederland heeft het Leger des Heils zo’n honderdtwintig buurthuiskamers. Plekken voor en door de buurt, waar iedereen welkom is. In onze buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Kijk voor meer informatie op de site.

Nieuws

menu