Loodsen van meubelmakerij en landbouwmechanisatiebedrijf in de as gelegd door uitslaande brand in Ens

Als de brandweer ter plekke is in Ens is er al geen redden meer aan. Foto ProNews

Ens - Bij een grote uitslaande brand zijn zondagochtend twee loodsen aan Het Noord in Ens in de as gelegd. De straffe wind stond richting het dorp waardoor er veel rookoverlast was.

De brand werd rond 05:00 uur ontdekt en breidde zich razendsnel uit. In de loodsen waren een meubelmakerij en een landbouwmechanisatiebedrijf gevestigd, aldus een woordvoerster van de brandweer.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagen sloegen de vlammen al uit het dak en waren de loodsen niet meer te redden. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende gebouwen. Voor de zekerheid zijn er nog wel een paar caravans uit een naastgelegen pand gehaald. Ondertussen liet de brandweer de twee loodsen gecontroleerd uitbranden.

Rookoverlast

Brandweerploegen uit Ens, Nagele, Marknesse, Emmeloord, Urk en Kampen waren aanwezig om de brand te bestrijden. Ook een droneteam werd ingezet om een beeld van bovenaf te kunnen krijgen. De rook trok laag over het dorp. Inwoners van Ens werden gevraagd om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Veegwagen

Via de rook is er isolatiemateriaal in de omgeving van de brand neergekomen. Een woordvoerster van de brandweer zegt dat omwonenden de brokstukken zelf bij het restafval kunnen doen als ze iets in de tuin aantreffen. ‘Was na het opruimen wel even je handen’, is het advies. De gemeente heeft een veegwagen laten komen om de straten schoon te maken.

Het nablussen gaat nog zeker tot in de middag duren. Er is een kraan ter plaatse om de twee loodsen te slopen. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.

Nieuws

menu