Lopers Schoklandloop net voor de bui binnen. Fokke Snoek en Erna van Es winnen de 10 kilometer.

Deelnemers onderweg tijdens de Schoklandloop. Foto Reina Halman Fotografie

Schokland - Aangespoord door naderend onweer en hoosbuien spoedden de tweehonderd deelnemers van de derde editie van de Schoklandloop zich donderdagavond naar de finish.

‘Toen de laatste deelnemer over de finish was, barstte het los’, aldus de opgeluchte organisatie die zodoende terugkeek op een geslaagde editie. De Schoklandloop is een samenwerking tussen AV NOP, Flevo-landschap, Cultuurbedrijf Noordoostpolder/Museum Schokland en sinds dit jaar ook het restaurant Schokland dat een bijdrage levert met drankjes en het openstellen van het terras.

De 10 kilometer, die ook over het Noordereiland ging, werd bij de mannen gewonnen door Fokke Snoek in een tijd van 36.40 minuten. Tweede werd Bas Mekking in 37.17 en Meindert Ruiten klokte als derde 38.50. Bij de vrouwen zegevierde Erna van Es-Keen in 43.30, gevolgd door Jantina Loosman in 43.50 en Iris Bakker die 44.20 noteerde.

5 kilometer

De snelste loper op de 5 kilometer voor vrouwen was Bonnette van den Berg in 21.03. Tweede werd Andrea Steller-Hokse in 22.31 gevolgd door Jaqueline Koets in 22.33 minuten. Bij de heren was Anco de Boer in een tijd van 18.30 minuten de rapste. Hij werd gevolgd door Niels Limburg (19.12) en Hessel de Vries (21.06).

Nieuws

menu