Massale samenzang op zondag in theater van openluchtspel Eiland in de verte op Urk

Het Chr. Urker Visserskoor Crescendo onder leiding van Louwe Kramer.

Het Chr. Urker Visserskoor Crescendo onder leiding van Louwe Kramer. Foto Luuk Schudde

Urk - De Evangelisatiecommissie op Urk houdt zondag 26 juni een uniek zangevenement op Urk. Het evenement dat om 20.00 uur begint, vindt plaats in de openlucht in het theater van “Eiland in de verte” op het haventerrein.

Het motto van de avond is “Heiland dichtbij”. Voorzitter Jan de Boer: “Dat motto is natuurlijk een knipoog naar “Eiland in de verte”, het zangspektakel dat van woensdag tot en met zaterdag in het openluchttheater wordt opgevoerd. Dat is een verhaal over het wel en wee van de Urkers direct na de inpoldering. Als een goede toekomst onzeker lijkt. We leven nu ook in een roerige tijd van crisis en oorlog. “Heiland dichtbij” gaat over ons en onze hoop en verwachting die we mogen stellen in onze Heiland. De toekomst in Hem is zeker. Daarvan mogen we zingen. Het liefst met zoveel mogelijk mensen”.

Het is een unieke kans op een unieke plek. Dankzij de toestemming van de organisatie van “Eiland in de verte” en de gemeente Urk kan deze massale havenzang plaatsvinden in het speciaal gebouwde openluchttheater dat ook zondag nog in vol ornaat op de haven staat. De afgelopen dagen is met man en macht gewerkt aan de organisatie.

Crescendo

Medewerking wordt verleend door Christelijk Visserskoor Crescendo o.l.v. Louwe Kramer en Christelijk mannenkoor Soli Deo Gloria o.l.v. Jaap Kramer. Hendrik van Veen bespeelt het orgel en Jaap Kramer neemt plaats achter de piano. Dominee Staat uit Andijk - op Urk geen onbekende - zal de verbindende woorden spreken. Maar de kern van de avond is de massale samenzang. Het theater biedt plek aan meer dan 1.400 bezoekers. Daarom wordt iedereen die wil hartelijk uitgenodigd om te doen waar we op Urk goed in zijn: Zingen van onze Heiland. Zingen van een toekomst vol van hoop.