Medewerkster thuiszorg krijgt taakstraf voor diefstal van pijnstillers

De rechtbank in Lelystad. Foto: Mediahuis Noord / Egbert Voerman

Een 33-jarige vrouw uit Biddinghuizen is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur en een halfjaar cel voorwaardelijk. Ze pikte als thuiszorgmedewerker in 2021 en 2022 morfine- en fentanylpleisters bij onder andere een cliënt uit Ens. Ze lichtte ook meerdere apotheken op, waarvan eentje in Marknesse, de huisartsenpost in Emmeloord en twee huisartsenpraktijken in Marknesse en Ens.

De vrouw was verslaafd aan de pijnstillers, nadat ze na een ongeluk veel last van rugpijn bleef houden. Via haar werk probeerde ze aan haar ‘drugs’ te komen.

In de rechtszaal betuigde ze twee weken terug spijt. Volgens haar waren de pleisters voor eigen gebruik. ‘Ik was een junk en dacht alleen nog maar aan mezelf.’ De bejaarde vrouw in Ens schreef een excuusbrief. ‘Zij was altijd zo lief en vriendelijk. Ik kan dit nooit meer goedmaken.’

De officier van justitie had een taakstraf van 180 uur tegen haar geëist inclusief een halfjaar cel voorwaardelijk. De straf van de rechtbank viel iets lager uit, omdat die haar vrijsprak van het vervalsen van een recept. In haar proeftijd moet ze meewerken aan drugscontroles en zich onder meer laten behandelen voor haar verslaving.

Nieuws

menu