Mediahuis Noord neemt Hoekstra Krantendruk in Emmeloord over; banen en drukwerk naar Leeuwarden

Mediahuis Noord neemt Hoekstra Krantendruk in Emmeloord over.

Mediahuis Noord neemt Hoekstra Krantendruk in Emmeloord over. Foto Hoekstra Krantendruk

Emmeloord – Mediahuis Noord en de aandeelhouders van Hoekstra Krantendruk hebben een principeakkoord bereikt over de overname van Hoekstra Krantendruk. De drukkerij in Emmeloord sluit en het drukwerk wordt overgeheveld naar de drukkerij van Mediahuis Noord in Leeuwarden.

Hoekstra Krantendruk is een zelfstandige drukkerij met 21 medewerkers, gevestigd in Emmeloord. Hoekstra is gespecialiseerd in allerlei soorten drukwerk (nieuwsbladen, huis-aan-huisbladen, reclamefolders) voor een brede groep klanten. Na afronding van de overname sluit de drukkerij in Emmeloord en wordt het drukwerk overgeheveld naar de drukkerij van Mediahuis Noord in Leeuwarden.

Koesteren printuitgaven

Koos Boot, CEO Mediahuis Noord: ‘Wij zetten vol in op onze digitale transformatie. Tegelijkertijd koesteren wij onze printuitgaven, die belangrijk blijven voor onze lezers en adverteerders. Met de overname van Hoekstra Krantendruk en het overhevelen van het drukwerk naar Leeuwarden versterken we de bezetting van onze drukkerij en verwelkomen wij tevens een groep zeer ervaren drukkers.’

Gert Sjoerdstra, Algemeen Directeur Hoekstra Krantendruk: ‘Door de overname worden de kennis en ervaring van Hoekstra, opgedaan in 140 jaar, en van Mediahuis Noord, samengevoegd. Het is prachtig om onze klanten straks te blijven bedienen vanuit de drukkerij in Leeuwarden met kwalitatief hoogwaardig drukwerk.’

De overname is onder voorbehoud van onder andere advies van de ondernemingsraad van Mediahuis Noord. Afronding van de transactie wordt verwacht in februari 2022.

Over Mediahuis Noord

Mediahuis Noord is uitgever van de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad. Het bedrijf brengt meer dan 35 nieuws- en weekbladen uit, waaronder De Noordoostpolder. Daarnaast zijn Mensenlinq en Familieberichten onderdeel van Mediahuis Noord. We beheren ruim 50 digitale regionale en landelijke kanalen. Mediahuis Noord maakt deel uit van de Mediahuis groep. Het aanbod voor onze adverteerders omvat sterke merken als De Telegraaf, NRC, De Limburger, Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad en Leidsch Dagblad.