Melodia Fanfare orkest viert jubileum met Maestroconcert

Het Melodia Fanfare Orkest.

Het Melodia Fanfare Orkest. Foto: Melodia Fanfare Orkest

Het Melodia Fanfare Orkest (MFO) uit Luttelgeest viert dit jaar het 65-jarig bestaan. Er staan meerdere activiteiten op de planning. De eerste is op zaterdag 25 maart om 20.00 uur in de vorm van een Maestroconcert in Boerderijherberg Lavandula aan de Uiterdijkenweg 45 in Marknesse.

Vier Luttelgeesternaren krijgen de gelegenheid om het dirigeerstokje van dirigent Hans Jonker over te nemen om een door henzelf uitgekozen stuk te gaan dirigeren. Voor sommigen een lang gekoesterde wens, voor anderen omdat ze wel eens willen ervaren hoe het is om een orkest te laten doen wat jij wilt; een mooie klank, luider of zachter, een lekker tempo, of in elk geval samen beginnen en samen tegelijk eindigen. De dirigenten in spé zijn Nancy Kamstra, Marian Uitdewilligen, Wouter Blok en Henk Orsel.

Kijkje in de keuken

Vooraf hebben de vier maestro’s een kijkje in de keuken van het dirigentschap gekregen en met die skills twee keer geoefend met het orkest. Een bijzondere ervaring voor de Maestro’s maar zeker ook voor de leden van MFO. Voor alle Maestro’s geldt dat ze met veel enthousiasme, muzikaliteit en energie dit avontuur aangegaan zijn.

De Maestro’s worden beoordeeld door een driekoppige jury, bestaande uit Michiel de Boer, Else Vlieland en Mieke Stegeman. Ook het publiek mag meestemmen. De presentatie is in handen van Johan Schipper.

Inloop vanaf 19.30 uur, de entree bedraagt €10,- (€5,- voor kinderen tot en met 12 jaar).