Muzisch Centrum houdt Avond voor de Amateurkunst

Muziekgezelschap musiceert.

Muziekgezelschap musiceert. Foto: Pim van der Maden

Alle mensen die actief zijn binnen de amateurkunst in de gemeente Noordoostpolder zijn woensdagavond 31 mei welkom tijdens de Avond voor de Amateurkunst in het Muzisch Centrum aan het Harmen Visserplein 2 in Emmeloord.

Het Muzisch Centrum houdt deze avond omdat zij van mening is dat het goed is als mensen die als amateur cultureel actief zijn binnen de polder elkaar eens wat vaker ontmoeten. Verenigingen hebben het sinds de corona-periode extra zwaar. Op deze avond worden ze uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan. Het Muzisch Centrum is benieuwd naar wat er zoal leeft en wat de wensen zijn. Op die manier hoopt het duidelijk te krijgen op welke manier de amateurkunst kan worden ondersteund en versterkt.

Subsidie- en fondsregeling

Er zal die avond ook informatie over subsidie- en fondsregelingen worden gegeven. Maar vooral hoopt het Muzisch Centrum op interactieve wijze met de verenigingen in gesprek te gaan.

De avond wordt geleid door avondvoorzitter Kevin van den Berg. Vanuit de gemeente is Toon van Steen, wethouder Cultuur, te gast. Er wordt ook aandacht besteed aan de subsidieregeling van de gemeente Noordoostpolder en van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Muzisch Centrum hoopt dat iedereen aan het eind van de avond beter van elkaar weet wat er leeft en wat de wensen zijn voor in de toekomst.

Onder amateurkunst worden niet alleen verenigingen, zoals muziekkorpsen, koren en toneelverenigingen verstaan, ook mensen die dansen, fotograferen, schilderen of tekenen of op een andere manier creatief bezig zijn vallen er onder. Amateurkunst is voor jong en oud van Urban tot Seniorenorkest. Van mensen die les krijgen op het Muzisch Centrum tot individuen die in hun keet of op de zolderkamer repeteren, schilderen of ontwerpen.

Opgeven

Vanaf 19 uur is de inloop en om 19.30 uur start het programma. Wie geen uitnodiging heeft gehad kan zich opgeven door een e-mail te sturen naar: a.devries@cultuurbedrijfnop.nl.