Mystieke kerstwandeling in Kuinderbos

Een eerdere mystieke kerstwandeling. Foto: Harco Bergman

Er staat zaterdag 17 december een mystieke kerstwandeling gepland in het Kuinderbos. Voorgaande jaren was het veld bij de Kuinderburcht de zwakke schakel bij natte weersomstandigheden en mede de reden dat de mystieke kerst wel eens werd afgelast. De mystieke kerstwandeling zal daarom dit jaar over een gedeeltelijk verhard parcours en het Zevendwergenpad lopen. De tocht wordt georganiseerd door KAS Kuinre met ondersteuning van Staatsbosbeheer.

Onderweg zijn boomkronen uitgelicht wat een bijzonder effect geeft en de mystieke sfeer verhoogt. Het begin van de mystieke kerstwandeling is vanaf de Hopweg 2 in Luttelgeest en via het parkeerterrein kunnen deelnemers het bos in. Het parcours is verlicht en daardoor voor iedereen gemakkelijk te volgen. Bij de ingang worden wandelaars verwelkomd door het koor Om e Nocht uit Woudsend.

Verhalenvertelster

Onderweg lopen de deelnemers aan de wandeling verhalenvertelster Anneke Schraa uit Hemelum tegen het lijf, evenals klankschalen van Fika en koor Tumulte dat mensen toezingt in Dickens sfeer. Door het bos en op de burcht zwerft ook de Midwinterhoornbloasgroep Noordwestoveriessel om zijn specifieke mystieke geluid te laten horen. Ook kan worde genoten van het popkoor Pop in de Kop uit Oldemarkt. Uiteraard is ook de kerstman aanwezig. Hij deelt, zolang de voorraad strekt, gratis verlichte kerstmutsen uit. Ook is er catering met warme dranken en lekker eten. Bijna op het eind van de route kunnen mensen vers gebakken oliebollen krijgen.

Weersomstandigheden

De start is tussen 18.00 en 19.15 uur en einde is rond 21.00 uur. De entree bedraagt één euro. Mochten de weersomstandigheden zeer slecht zijn waardoor de veiligheid van deelnemers en bezoekers in het geding komt wordt woensdag 14 december besloten of de wandeling afgelast moet worden. Dit wordt via Facebook gecommuniceerd.

Nieuws

menu