Natascha Kooiman van 'Smaackmakers' spreekt op inspiratie-event PvdA-NOP

PvdA-NOP

Emmeloord - Natascha Kooiman, duurzaamheidsrebel en oprichter van 'Smaackmakers', spreekt op zondag 13 oktober op het inspiratie-event 'Van Meer Naar Beter' van PvdA-NOP. Er zijn ook lokale 'duurzaamheidshelden' uitgenodigd om hun opvattingen te geven.

In 2013 richtte Natascha Kooiman mede de sociale onderneming Smaackmakers op. Met als resultaat de verduurzaming van vele horecagelegenheden, cateraars en agendasetting van een van de gevoeligste onderwerpen binnen de voedseltransitie: de overgang naar meer plantaardig en minder dierlijk in onze consumptie en productie. Sinds najaar 2015 is Smaackmakers lid van de adviesraad van het voedselprogramma van de Verenigde Naties voor de Sustainable Development Goals.

Jonge vrouw met invloed

Met haar strijdlustigheid is ze een van de DJ100 ( Duurzame Jongeren 100 ) en TED-spreker geworden en al twee keer door VIVA400 benoemd als ‘jonge vrouw met invloed’. Wat Natascha betreft betekent dat, dat ze inspirator en versneller is van de transitie naar een meer plantaardig voedselsysteem en -patroon. Daar streeft ze naar als jongste lid van de Werkgroep Voetprint Nederland.

Zondagmiddag zal zij de bezoekers meenemen in een gesprek over verduurzaming van ons voedselsysteem en eetpatroon. Zij inspireert en begeleidt cateraars, horeca, food en non-food bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen naar duurzamere én gezondere catering.

Lokale helden

Ook heeft de PvdA-NOP lokale duurzaamheidshelden uitgenodigd om hun opvattingen te geven. Er zijn twee leerlingen van het Zuyderzee Lyceum uit Emmeloord,  Maud Noordhuis en Vera Ton, die als onderwerp hebben hoe jongeren tegen duurzaamheid en klimaat aankijken. Wouter van Dusschoten, kapper bij 'Vive la Fete' in Emmeloord, vertelt hoe het is om als jongere te wonen en werken in de Noordoostpolder. Verder is er muziek met DJ Paco.

Met dit eerste zondagmiddagevenement wil de PvdA-NOP een trend neerzetten om op zondagmiddag inspiratiesessies te organiseren.

Nieuws

Meest gelezen

menu