Nationale Sportweek: kennismaken met sporten

Nick Procé (l) en Bart Maljers zijn nauw betrokken bij de Nationale Sportweek in Noordoostpolder. Eigen foto

Emmeloord - 22 sportclubs en 12 scholen in de Noordoostpolder haken aan bij de jaarlijkse Nationale Sportweek, dit jaar van 16 tot en met 25 september. Bij AV NOP kan iedereen tijdens de Week van de Sport bijvoorbeeld gratis meetrainen.

Het thema van de Nationale Sportweek van NOC*NSF is dit keer ‘Sport doet iets met je’. Sport maakt je fitter, maakt je socialer en geeft je meer zelfvertrouwen. Sport verbroedert. Het grote doel: mensen in beweging krijgen. In de Noordoostpolder organiseert het nieuwe platform Heel Noordoostpolder Sport de Week van de Sport. Dit sportplatform is voorgekomen uit het Lokaal Sport- en Beweegakkoord. Voor scholen worden kosteloos clinics georganiseerd.

Instuifwedstrijd AV NOP

De Week van de Sport is een mooie kans om te ontdekken welke sport of beweegactiviteit jou op het lijf is geschreven. Misschien is dat wel atletiek, een veelzijdige sport: je kunt kiezen uit loop-, spring- en werponderdelen. AV NOP is een van de grootste atletiekverenigingen in de regio en nodigt iedereen uit gratis te komen trainen in de Week van de Sport. De sportweek wordt afgesloten met een instuifwedstrijd. Je kunt kiezen uit de 100 meter, de 400 meter, de Engelse mijl of verspringen. Waar ligt jouw talent? Schrijf je in voor de instuifwedstrijd. Dat kan tot en met donderdag 22 september.

Daily Mile

Inmiddels hebben zich 22 verenigingen en 12 scholen ingeschreven voor de Week van de Sport, vertellen Nick Procé (verenigingsondersteuner) en Bart Maljers (JOGG regisseur) en beweegcoaches in Noordoostpolder. Céline van Gerner, Corinne Nugter, Arjen Postma en Owen Beuckens geven in deze week clinics op scholen. De Week wordt op 19 september geopend met een Daily Mile, waarbij Erben Wennemars het startschot geeft. De Daily Mile start bij de basisschool Klimboom, vandaar lopen de kinderen een rondje langs de scholen Eben-Haëzer, De Triangel en De Keerkring om de mijl te lopen. ‘Een dagelijks wandeling van een mijl stimuleert de hersenactiviteit’, Maljers over het nu van wandelen. De Klimboom overweegt om iedere dag met zo’n wandeling te beginnen.

De beweegcoaches maken zich sterk voor meer bewegen op de basisscholen en juichen het toe dat er steeds meer professionele gymdocenten werkzaam zijn op de basisscholen. ‘Het playstation en de tablet hebben er voor gezorgd dat de kinderen minder motorisch zijn. Er zijn nog veel stappen te maken ook tegen overgewicht, maar het is goed dat er aandacht voor is.

Avond van de Sport

Niet in de Week van de Sport maar op woensdag 23 november wordt de Avond van de Sport gehouden. In theater ’t Voorhuys in Emmeloord wordt dan de sport gevierd. De sportavond is voortgekomen uit de Sportverkiezingen Noordoostpolder.

De afgelopen twee jaar waren er geen sportverkiezingen door de coronapandemie, maar dit jaar wordt de draad weer opgepakt, in een nieuwe vorm. Tijdens de Avond van de Sport worden lokale sporters in het zonnetje gezet, is er aandacht voor mooie sportprestaties en vrijwilligerswerk en krijgt ook het lokaal sportakkoord ruim aandacht. 

Voor trainingstijden: www.avnop.nl ; voor informatie over de sportweek: www.sportinnop.nl .

Harry de Ridder


Nieuws

menu