Nederlands Jeugd Strijkorkest speelt in Blokzijl

Het Nationaal Jeugd Strijk Orkest speelt zondag 12 december in de Grote Kerk in Blokzijl. Hannah Wijzenbeek

Blokzijl - Het Nederlands Jeugd Strijkorkest speelt zondag 12 december bij Blokzijl Klassiek met een heel aantrekkelijk programma. Het concert in de Grote Kerk begint om 15.30 uur.

Maar liefst 26 musici staan die zondag op het podium van de Grote Kerk en ze komen uit het hele land. Ze zijn nog jong – hun leeftijd varieert van twaalf tot eenentwintig jaar – maar ze musiceren op topniveau. Dat doen ze op Nederlandse podia, zoals in het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ, Paradiso en in Blokzijl, maar ook in het buitenland.

Ze waren in New York, Parijs, Sint-Petersburg, Florence, Lissabon en Aberdeen en traden op met gerenommeerde solisten als Liza Ferschtman, Quirine Viersen en Bart Schneemann. De grote inspirator van deze getalenteerde jonge mensen is dirigent en violist Carel den Hertog. Het hoge muzikale en technische niveau van het orkest is vooral te danken aan zijn tomeloze energie en aanstekelijk enthousiasme. 

La Passione

Tijdens het concert op 12 december in de Grote Kerk van Blokzijl, speelt het orkest een deel uit Bachs zesde, donker gekleurde Brandenburgse concert, symfonie no 49 ‘La Passione’ van Haydn, een van zijn meest emotionele composities en Strawinsky’s ballet ‘Apollon musagète’, een heel toegankelijk en verrassend werk, waarin hij zich liet inspireren door de Franse muziek uit de 17de en 18de eeuw.

Reserveringen via www.blokzijlklassiek.nl

 

Nieuws

menu