Nieuwbouw Triade Vitree aan Noordzij van start. 'Ik ben blij dat ik een grotere kamer krijg'

Dirk, Rien en Bertil onthullen het het bouwbord Eigen foto

Emmeloord – Zorgorganisatie Triade Vitree heeft donderdag het startschot gegeven voor de bouw van 40 appartementen aan de Noordzijde in Emmeloord, bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking.

De toekomstige bewoners Dirk, Rien en Bertil onthulden het het bouwbord op de locatie, waar een pand verrijst dat qua stijl lijkt op het Paspartoe pand dat er stond. Divisiemanager Eric Peters van Triade Vitree stond even stil bij deze mijlpaal: ‘De bouw gaat nu echt starten, we maken hier een nieuwe historische plek’. Projectleider Martin Heutink van bouwbedrijf Van Norel vertelde over het bouwproces, over de 122 heipalen die ondertussen al in de grond, of beter gezegd: zeeklei zitten. En dat er nu gestart kan worden met de fundering.

122 heipalen

Toekomstige bewoner Rien: ‘Ik vind het spannend en ben benieuwd hoe het er straks uit ziet.’ Dirk heeft er veel zin in: ‘Ik ben blij dat ik een grotere kamer krijg met een eigen douche en wc.’ De vader van Bertil geeft aan dat het een mooie plek voor zijn zoon is.

De 40 eenkamerappartementen zijn voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De bewoners krijgen ondersteuning van Triade Vitree bij het wonen en werken. Hiervoor is 24/7 begeleiding in het pand aanwezig. Met dit nieuwe onderkomen worden de huidige Triade Vitree locaties in Emmeloord aan de Phoenix, Saturnusstraat en Bossulaan vervangen. Naar verwachting is in april 2023 de bouw klaar.

Nieuws

menu