Nieuwe locatie en nieuwe opzet Bloembollen Vakdagen Flevoland

Alice Valk

De Bloembollen Vakdagen Flevoland zijn dit jaar op 2, 3 en 4 februari bij CAN de Jong Bloembollen aan de Noordermeerweg 49 in Rutten.

Vorig jaar werd de vakshow voor het eerst bij een tulpenteler georganiseerd. ‘In 2021 hadden we vanwege coronamaatregelen helemaal geen bloemenshow. Vorig jaar hebben we, opnieuw door de coronamaatregelen, ervoor gekozen de vakshow te organiseren alleen voor de bollentelers. Dit was bij ons in de schuur’, vertelt Jordi van Meer, bestuurslid Bloembollen Vakdagen Flevoland en eigenaar Firma Van Meer. ‘Deze opzet is zo goed bevallen dat we ervoor hebben gekozen dit te blijven doen, afwisselend bij de telers op het bedrijf. De opzet van de show wordt ruimer, dan het bij ons was en is een dag extra waardoor we weer meer publiek kunnen ontvangen.’

Het doel van de Bloembollen Vakdagen Flevoland is niet veranderd: het laten zien van het sortiment van de tulpentelers in de Provincie Flevoland en het netwerken met collega’s en bedrijven die actief zijn in de bollensector. Met dit als uitgangspunt zijn de Bloembollen Vakdagen Flevoland in deze nieuwe opzet vormgegeven.

Driedaags programma

Op donderdag en vrijdag is de show voor vakgenoten en wordt de prijs voor de beste tuin uitgereikt. Ook zullen er diverse sprekers uit het vakgebied zijn. Op zaterdag is de show voor iedereen vrij te bezoeken. Door de ruimere opzet van de tulpenshow kunnen bezoekers de tulpen op hun gemak en van alle kanten bekijken.

‘Bijkomend voordeel van de nieuwe opzet is dat meer Flevolandse tulpenbollentelers meedoen en daardoor hebben we meer inzenders dan ooit. We zijn hier erg blij mee’. De organisatie kijkt er naar uit weer veel bezoekers te mogen ontvangen voor de bloemenshow en de vakgerichte themabijeenkomsten.

De Bloembollen Vakdagen Flevoland worden voor de negende keer georganiseerd. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen, collega’s uit het bollenvak, de landbouw, industrie en de consument. Wederzijds begrip is belangrijk in de sector en daar wil de organisatie van de Vakdagen aan bijdragen. De tulp is een mooi product waar iedereen van mag genieten.

Over de locatie

Cyprian de Jong Bloembollen teelt 40 hectare tulpen en 55 hectare lelies. Net voordat de lelieoogst van start ging is de nieuwe schuur, waar de tulpenshow nu is, van 2000 vierkante meter opgeleverd. Hiermee kunnen alle bollen op één locatie verwerkt worden.

Kijk ook op de website van de organisatie.

Nieuws

menu