Nieuwe warmere tent voor testlocatie Emmeloord

De nieuwe teststraat (links) op het Evenemententerrein wordt gebouwd naast de oude Reina Halman Fotografie

Emmeloord - GGD Flevoland bouwt een nieuwe testlocatie op het evenemententerrein in Emmeloord. De nieuwe teststraat is beter toegerust op de komende winterperiode dan de huidige teststlocatie die vorig jaar voor de zomer gebouwd werd op het terrein.

Deze week wordt de tent opgebouwd naast de huidige testlocatie. Ook in de nieuwe locatie kunnen 4 teststraten ingericht worden. De werkzaamheden duren naar verwachting tot vrijdag. De GGD wil de nieuwe straat zaterdag 27 november in gebruik nemn. De teststraat oogt kleiner, maar de capaciteit van de testlocatie is ongewijzigd, verzekert de GGD. Met de ingebruikname van de nieuwe testlocatie komt een deel van het terrein weer vrij voor andere activiteiten. De testlocatie is geopend van 9:00 – 16:30 uur (7 dagen per week). Tussen 12:15 en 13:00 uur is de locatie gesloten.

Besmettingen stijgen

Het aantal besmettingen in Noordoostpolder en Urk blijft, net als het landelijke beeld toont, stijgen. Gemiddeld werden vorige week 85 personen per dag positief getest in de Noordoostpolder. Maandag was dat aantal 95. Op Urk ligt het gemiddelde op 53 en waren er maandag ook 53 positief geteste personen. Per 100.000 gaat het dan om 200 personen in de Noordoostpolder en 250 op Urk.

Nieuws

menu