Odd Fellows schenkt 3.000 euro aan het Revelsanthuis in Emmeloord

De overhandiging van de cheque.

De overhandiging van de cheque. Foto: Piet Ruis

De Odd Fellows Emmeloord hielden zaterdag een bridgedrive, waarvan de opbrengst - maar liefst 3.000 euro - geheel bestemd is voor het Revelsanthuis in Emmeloord.

Het Revelsanthuis biedt kleinschalige gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. De bijdrage van de Odd Fellows wordt besteed aan een hometrainer in combinatie met een beeldscherm. Tijdens het fietsen zien bewoners beelden op het scherm van de omgeving en zo hebben ze het gevoel buiten te fietsen.

De Odd Fellows is een vereniging van leden (mannen en vrouwen) die geloven dat ‘het leven een verbintenis is met de tijd die je gegeven is om het karakter van het mens-zijn te verbeteren en zo bij te dragen aan een betere en meer harmonieuze samenleving. Door zelfkennis leer je je eigen sterke en zwakke punten kennen en accepteren. Volgens de Odd Fellows heb je deze kennis nodig om in harmonie om te gaan met je medemens’.

Dit gedachtegoed vertaalt zich in een maatschappelijke betrokkenheid die gericht is op ondersteuning (fysiek door de medemens te helpen óf door financieel bij te dragen aan goede doelen zoals het Revelsanthuis).

https://emmeloord.oddfellows.nl