Omloop Flevoland maakt voor het eerst een slinger door de Noordoostpolder

De Omloop Flevoland doet 25 juni voor het eerst de Noordoostpolder aan. Foto Fietssport.nl

Lelystad/Emmeloord - TC Flevoland houdt in samenwerking met FRTC Almere zaterdag 25 juni de Omloop Flevoland. De Noordoostpolder is voor het eerst opgenomen in de route.

Volgens organisator Wil Dennissen is Flevoland een unieke fietsprovincie: ‘Dankzij een combinatie van typische polderwegen en vele fietspaden door de ‘nieuwe’ natuur is fietsen op de bodem van de voormalige Zuiderzee veel afwisselender dan men vaak denkt. Alle routes laten dat perfect zien en kenmerken zich door rust en ruimte. Er is ruimte genoeg voor iedereen, van recreatieve fietsers tot sportieve fietsers.’

Deelnemers aan de Omloop Flevoland kunnen een keuze maken uit twee startplaatsen en verschillende afstanden. Vanaf de startplaats in Lelystad, sportpark Schouw in Lelystad, kan er 25, 65, 95, 125, 150 of 175 kilometer worden afgelegd. De afstand van 150 kilometer is nieuw en zal de deelnemers voor het eerst ook door de Noordoostpolder voeren.

Na het succes van vorig jaar staat er ook nu weer een Strade Bianche op het programma. Deelnemers aan de Strade Bianche kunnen keuze maken uit twee routes over grotendeel onverharde paden: 55 kilometer of 75 kilometer.

Zie voor meer informatie en inschrijving:

www.omloop-flevoland.nl

Nieuws

menu