Zelf een modelvliegtuig besturen? Dat kan tijdens open dag van Luchtvaartclub Emmeloord

Na twee jaar kan de open dag weer doorgang vinden.

Na twee jaar kan de open dag weer doorgang vinden. Foto: unknown

Luchtvaartclub Emmeloord houdt op zaterdag 21 mei weer haar jaarlijkse open dag. Iedereen is van harte welkom van 12.00 uur tot 16.30 uur op het modelvliegveld gelegen aan de Verlengde Revisieweg te Emmeloord.

Twee jaar lang kon deze jaarlijkse open dag niet doorgaan. Dit jaar kan het weer en dus willen de leden van Luchtvaartclub Emmeloord weer graag laten zien waar hun hobby nou precies uit bestaat. Zij houden zich bezig met alle facetten binnen de modelvliegsport. Van professionele zweefvliegtuigen tot snelle turbine jets en van zeer gedetailleerde schaalmodellen tot bestuurbare parachutisten.

Op de open dag geeft de luchtvaartclub aan de bezoekers de gelegenheid om de vliegtuigen van dichtbij te bekijken en om vragen te stellen over de hobby. Daarnaast zullen er de gehele middag demonstraties gegeven worden met alle soorten toestellen. Ook is er de mogelijkheid om zelf eens een modelvliegtuig te besturen onder begeleiding van een instructeur.

Uitje voor het hele gezin

Paul Crielaard vertelt namens de club: ‘Het is een prima gelegenheid om met het hele gezin naar toe te gaan. Deze middag biedt kijkplezier voor jong en oud, voor technisch geïnteresseerden en voor mensen die gewoon van de gezelligheid houden. Iedereen vanaf 12 jaar kan beginnen met modelvliegen.’

Voor meer informatie: www.lvce.nl