Open dag bij vier Bij-zondere tuinen in NOP

De Appelhof in Marknesse. Eigen foto

Marknesse - Vier BIJ-zondere tuien in de Noordoostpolder zijn 9 en 10 juli van 10.00 tot 17.00 uur open voor publiek.

De Appelhof aan de Blokzijlerdwarsweg 2 in Marknesse is een voormalig fruitteeltbedrijf. Hier is een tuin gecreëerd met grote Engelse borders met veel verschillende vaste planten. Er is ook een kleine groentetuin, een kasje en een dahlia border en verkoop van brocante in de schuur.

De Achtertuin aan de Zuidwesterringweg 26B in Tollebeek is gelegen achter de voormalige brugwachterswoning aan de Urkervaart. Het is een weelderige bloementuin. De borders hebben zowel rechte lijnen als ronde vormen en worden gescheiden door hagen, gazons en paden.

Bij Lancaster Garden aan d Lindeweg 6 in Emmeloord is het rechtlijnige polderlandschap de inspiratiebron voor de moderne landschapstuin geweest. Ellen’s Tuin aan de het Waterland 56 in Emmeloord is een stadstuin. Het is voor de bezoekers vaak een verrassing om te zien wat de mogelijkheden van een kleine tuin zijn. Allereerst is de voortuin met grassen en euphorbia’s een plaatje om te zien. Naast de oprit zijn borders op kleur gecreëerd en achter een schwaduwtuin.

.In alle tuinen wordt een bijdrage gevraagd voor verschillende goede doelen. De tuinen zijn niet geschikt voor een rolstoel.


Nieuws

menu