Organisatie NK Cross geoliede machine

Reina Halman Fotografie

Kraggenburg - ‘Deze ploeg trekt al een leuk poosje met elkaar op. Het is een geoliede machine, dat durf ik rustig te zeggen.’ Marien Boersma was halverwege de zondag dik tevreden over het verloop van de NK cross.

Boersma, verantwoordelijk voor de PR, marketing en pers, wees erop, dat de club onder leiding van Cor van den Berg ook tekende voor het organiseren van de NK meerkamp voor junioren, de NK voor junioren en dus voor twee NK’s cross. ‘Er is altijd iets voor verbetering vatbaar, maar het waren wel heel kleine dingetjes.’

Er hadden zich iets minder atleten voor de editie van afgelopen weekeinde ingeschreven, maar daar stond tegenover dat veel minder atleten zich hadden afgemeld. Misschien ook wel tekenend voor het vertrouwen in de organisatie, wie zal het zeggen. Boersma zei wel ‘een beetje organisatiemoe te zijn’, maar voegde er meteen aan toe wel te willen helpen met ‘iets groters’ organiseren.

Renovatie


Hij dacht bijvoorbeeld aan het NK voor senioren. Jan Bockweg sloeg die hoop meteen de bodem in. ‘Dan moet de baan met twee lanen worden uitgebreid en dat kost tonnen’, aldus Bockweg. Maar de accommodatie aan de Boslaan wordt in z’n totaliteit wel gerenoveerd om in de nabije toekomst weer nationale evenementen in Emmeloord mogelijk te maken.

Jan Bockweg: ‘Er komt een nieuwe toplaag op, op sommige plekken wordt de fundering hersteld en er komen een nieuwe slinger- en discuskooi en een nieuwe polsstokhoogmatras. De hele accommodatie moet gemoderniseerd worden, zodat die weer voldoet aan de eisen van deze tijd. Dat is eens in de twaalf tot vijftien jaar nodig.’ 
Harry de Ridder

Nieuws

Meest gelezen

menu