Park De Jachtweide moet het ontmoetingscentrum van Tollebeek worden

Van links naar rechts: Bas Snelder, Leo Breukel, Patrick Mulder en Eduard Rustenburg. Foto: Vincent Herzog

Patrick Mulder van firma Mulder uit Tollebeek en Leo Breukel namens de projectgroep De Jachtweide hebben een overeenkomst gesloten over het aanleggen van het park in het centrum van Tollebeek. Park De Jachtweide wordt het ontmoetingscentrum voor jong en oud, maar ook een plek voor de bezoekers van het dorp.

In 2014 bleek uit de nieuwe dorpsvisie dat er behoefte was aan een centrale ontmoetingsplek in het dorp. Het grasveld voor de twee scholen was de meest logische plek. In overleg met veel Tollebekers werd er gebrainstormd over dit idee. Tijdens de coronaperiode zelfs met open tenten op het grasveld.

Met de benenwagen

Een soort drive-in, maar dan met de benenwagen. De buurtgenoten werden betrokken bij de plannen, zoals met een inloopavond op één van de scholen. Ook de kinderen werden niet vergeten. Er was tweemaal digitaal overleg met de kinderraden. Dat leverde ook wel enkele hele dure wensen op, maar gelukkig ook veel praktische wensen.

Het park wordt een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten, samen bewegen en sporten, waar volop ruimte is voor recreatie en om samen activiteiten te ondernemen. Het wordt een ontmoetingsplaats voor jong en oud; een plek waar natuur- en sportliefhebbers (inclusief wandelaars en fietsers) elkaar ontmoeten.

Verbonden met het plan

Het park is gesitueerd aan de voorzijde en de zijkant van de twee basisscholen. Beide scholen hebben zich verbonden met het plan. In het park komen: een vlinder-, pluk- en fruittuin; een sportkooi; een seniorenbank; een kapschuur als ontmoetingsplek; een oplaadplek voor elektrische apparaten, een speel- trimparcours, enzovoorts. Het park is goed bereikbaar en deels voorzien van verharde paden. Zo kunnen in het park ook minder mobiele mensen participeren.

De firma Mulder is een echt familiebedrijf, geworteld in Tollebeek. Het bedrijf is gespecialiseerd in onder andere grondwerk, bosbouw en transport. Het is een firma met hart voor de gemeenschap en is voor Tollebeek van grote waarde. Over en weer is er alle vertrouwen om dit project tot een goed einde te brengen.

Eigen bijdragen

De gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland financieren een aanzienlijk deel (Leader). Ook veel fondsen, giften en niet in het minst de eigen bijdragen vanuit het dorp, zoals de veiling, zorgen ervoor dat dit mogelijk wordt.

De start van de uitvoering zal in de lente 2023 plaatsvinden en oplevering wordt verwacht op 1 november 2023.

Nieuws

menu