Polderbedrijven brengen OERsap op Nederlandse markt

Lizelore Vos en Krispijn van den Dries tonen het OERsap uit de polder. Eigen foto

Ens - Samen met Flevosap introduceert BioRomeo uit Ens een nieuwe biodynamische Demeter lijn groentesappen genaamd OERsap, waarvan de herkomst in de Flevopolder precies bekend is. De groentesappen zijn gemaakt van lokale (imperfecte) groenten, een klein deukje, tikkeltje krom, te klein of te groot. Daarmee voorkom je voedselverspilling.

‘Voor OERsap sluiten we geen groenten buiten, want met de smaak is niks mis. Het is een krachtige dorstlesser’, zegt Krispijn van den Dries, eigenaar van BioRomeo en biodynamisch teler. ‘Het zijn groentesappen met een duidelijk verhaal, van en vóór een gezonde aarde vol leven. Dat is rendabel voor nu en later.’

Terug naar de OERsprong

De voormalige zeebodem in Flevoland is immers buitengewoon vruchtbaar en zit bomvol met mineralen. Zon, water en het bodemleven doen de rest. Alle elementen hangen met elkaar samen en houden de voedselkringloop in balans. BioRomeo gaat met OERsap terug naar het begin - naar de oersprong – en werkt voor deze nieuwe groentesappen samen met de biodynamische teler Lizelore Vos uit Ens en Flevosap, die de groentesappen produceert.

Krispijn en Lizelore delen meer dan hun woonomgeving, ze hebben ook dezelfde missie: bio-dynamische groenten telen, met de OERkracht van de natuur aan de basis. Lizelore: ‘Consumenten willen weten waar hun voedsel vandaan komt. Daarom zit op iedere fles een QR-code naar de herkomst van dit pure en onbewerkte sap.’ Het sap is aangezuurd met citroenzuur voor een langere houdbaarheid.

Verkooppunten

Inmiddels zijn bij de volgende streekwinkels OERsappen verkrijgbaar: Vink Fruitboerderij in Kraggenburg, Renne streekproducten in Nagele, Landwinkel Versluis in Emmeloord, en Henrikes farm in Ens. Ook bij Eko Boerderij de Eerste in Marknesse, de Stadsboerderij Almere en alle ODIN natuurvoedingswinkels in Nederland, waaronder Almere en Zwolle, is OERsap te koop.

oersap.eu

Nieuws

Meest gelezen

menu