Poldertalent schittert in ‘De weg naar huis’

De uitvoering van 'De weg naar huis' door Artistique dit weekeinde in Theater 't Voorhuys. Foto: Kevin Harkema

Emmeloord - De familiemusical ‘De weg naar huis’ van Artistique beleefde zaterdag een sprankelende première in theater ’t Voorhuys in Emmeloord.

Vol overgave en enthousiasme betraden zo’n 300 plaatselijke dansers, zangers en acteurs van 3 tot 65 jaar het podium. De show werd vier keer opgevoerd en zal ook aankomend weekend nog te bewonderen zijn met een volledig nieuwe cast van wederom 300 deelnemers.

Het is een enorme klus om zo’n grootschalige productie op de planken te zetten, maar het is gelukt, zegt de organisatie van Artistique, die met grote tevredenheid terugkijkt op het eerste weekend. ‘We zijn trots op alle deelnemers, vrijwilligers en medewerkers. Het is heel bijzonder om de magie van het theater met zijn allen te kunnen delen, de deelnemers te laten ontwikkelen en groeien en het publiek te raken met de passie, kwetsbaarheid en het talent van de deelnemers.’

De musical is een eigen bewerking van het sprookje ‘De Wizard of Oz’ en gaat over Dorothy die in een wervelstorm belandt en in het land van Oz terecht komt. Daar ontmoet zij Acadabra met haar Munchkins. Dorothy vraagt hen de weg naar huis en zij vertellen haar over het Gele Pad, dat naar de almachtige tovenaar leidt. De tovenaar zal haar terug naar huis kunnen toveren. Dorothy gaat op zoek naar het gele pad en ontmoet allerlei bijzondere sprookjesfiguren. Zal het haar lukken om weer thuis te komen?

‘De weg naar huis’ speelt nog op 25 en 26 juni, beide dagen om 14.30 en 18.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via

www. https://danscentrumartistique.nl

Nieuws

menu