Polderwijs, school voor democratisch onderwijs, houdt informatieavond

Schoolleiders Harry Haasjes en Bea Hanemaaijer met enkele leerlingen van de particuliere school Polderwijs in Nagele die in september 2022 officieel opende. Archieffoto: Reina Halman Fotografie

Onderwijsinstelling Polderwijs verzorgt donderdag 26 januari om 19.30 uur een informatieavond van in Nagele. De avond wordt gehouden in het schoolgebouw aan de Ring 11 in Nagele.

Sinds de zomer van 2022 is Polderwijs actief in Nagele. Polderwijs is een school voor democratisch onderwijs en werkt volgens de principes van ’natuurlijk leren’. De school voor leerlingen van 4 tot 21 jaar heeft een afdeling voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs.

In de school is intrinsieke motivatie van leerlingen belangrijk en dat betekent dat er anders geleerd wordt dan in het traditionele klassikale onderwijs. Daarbij zijn ‘vertrouwen’, ‘vrijheid’ en ‘gelijkwaardigheid’ de belangrijke pijlers.

Bea Hanemaaijer en Harry Haasjes, de initiatiefnemers van de school, leggen deze avond uit hoe de uitgangspunten vorm krijgen en wat deze invulling van het onderwijs betekent in de praktijk. Ook is er gelegenheid de school te bekijken.

Deze informatieavond is bedoeld voor ouders die interesse hebben, maar ook voor onderwijsmensen, studenten en andere belangstellenden, die graag meer willen weten over dit onderwijs. Het is voor belangstellende ouders ook mogelijk hun kind mee te nemen.

In verband met de organisatie graag opgeven via de website www.polderwijs.nl of door een mail te sturen naar info@polderwijs.nl.

Nieuws

menu