RKO Rutten staat op de drempel van derde klasse. In finale tegen THOR verdedigt de ploeg zondag op eigen terrein een 1-4 voorsprong.

RKO uit Rutten staat op de drempel van de derde klasse. Foto Pixabay.nl

Rutten - De voetballers van RKO uit Rutten staan aan de vooravond van misschien wel een historische stap. Zondag kan het vlaggenschip van de club namelijk promoveren naar de derde klasse. Nooit eerder speelde de club zo hoog.

RKO speelt zondag namelijk de tweede finalewedstijd van de nacompetitie tegen THOR (Tot Heil Onzer Ribbenkast) uit Lippenhuizen, De eerste wedstrijd in Friesland werd met 1-4 gewonnen. Bij rust stond de brilstand nog op het scorebord. RKO opende in de 64ste minuut de score door een doelpunt van Annys Radwan. Yme Kroon tekende vier minuten later al voor de gelijkmaker, maar in het laatste kwartier sloegen de gasten toe. Niels Olivier tekende voor de 102, Wessel Scheepers maakte de derde en Radwan, die de score opende sloot deze ook af: 1-4.

De uitgangspositie voor de polderclub is dus erg gunstig. Zelfs met een 2-0 nederlaag is de promotie een feit. Aangemoedigd door een fanatiek thuispubliek gaat RKO uiteraard voor de winst. De wedstrijd in Rutten begint om 14.00 uur.

Nieuws

menu