Rick Ebbinga en Manon Schoop sportman en -vrouw van het jaar

Rick Ebbinge, een bescheiden wereldkampioen uit Kraggenburg. Reina Halman Fotografie

Emmeloord - Pikeur Rick Ebbinge uit Kraggenburg is woensdag uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Noordoostpolder. Manon Schoop won de titel sportvrouw van het jaar en Flevo Boys mag zich sportploeg van het jaar noemen.

Pikeur Rick Ebbinge uit Kraggenburg was de grote favoriet bij de sportmannen. Hij werd namelijk in het Zweedse Gävle wereldkampioen bij de beroepspikeurs. Een primeur, want Ebbinge is de eerste Nederlander ooit die dit heeft gepresteerd. In zes wedstrijddagen reed hij 24 koersen, met paarden van andere pikeurs.  Ebbinge won de afgelopen jaren honderden koersen. Hij genomineerd met inline-skater Jeroen de Kroon uit Ens en kickbokser Endy Semeleer uit Emmeloord.

Sportvrouw

Atlete Manon Schoop werd bij de dames verkozen boven voetballer Tess van Bentem uit Ens en atlete Jocolien Ruizendaal uit Emmeloord. Schoop werd Nederlands kampioen op het onderdeel hoogspringen door een hoogte van 1.88 meter te bedwingen. ‘Bizar’ noemde ze haar prestatie. Ze verbeterde haar persoonlijk record in één jaar met tien centimeter. Ook pakte ze in haar eerste seizoen bij de senioren zilver op de meerkamp indoor.

Sportploeg

Hoofdklasser Flevo Boys kreeg de hoofdprijs omdat het vorig jaar voor de tweede keer in successie de districtsbeker Noord won. Een unieke prestatie, nog niet eerder vertoond. In de finale kreeg tweedeklasser VEV ’67 uit Leek een pak slaag: 7-0. In 2018 won Flevo Boys de finale op en van Urk ook met klinkende cijfers: 0-4. De voetbalclub uit Emmeloord heeft zich tot een ware cupfighter ontwikkeld.  De club was genomineerd samen met het herenteam van Golfclub Emmeloord en het herenteam van Vovem dat de volleybalbeker won van het district Noord.

Sporttalent

Dammer Matheo Boxum uit Emmeloord is woensdagavond uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar. Hij werd voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen bij de welpen en pakte de nationale titel sneldammen. Hij werd in Warschau Europees kampioen blitzdammen en won brons op het WK in Izmir. Hij was genomineerd samen met openwaterzwemmer Meindert Dekkinga uit Bant en motorcrosser Roan Tolsma uit Espel.

Vrijwilliger

Jacob Poortinga werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Hij zet zich met hart en ziel in voor de damsport in de polder. 

 

Nieuws

menu