SBBK-geld voor beleef TV en duofiets

SBBK-geld voor beleef TV en duofiets

EMMELOORD - De Stichting Beheer Voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder aan heeft 8300 euro bijgedragen aan een Beleef TV in Talmahof. Zorgboerderij Op de Wurf is toegezegd dat zij voor een duofiets met trapondersteuning en een funtrain een factuur ter hoogte van 12.500 euro kunnen indienen. Ook Stichting Terminale Thuishulp kan rekenen op een bedrag van maximaal 3.700 euro voor de organisatie van een symposium ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum en het 15-jarig bestaan van het Bijna Thuis huis.

In 2017 heeft de Stichting samen met het bedrijfsleven in Noordoostpolder een blijk van waardering voor vrijwilligers ingesteld. Afgelopen jaar hebben alle vrijwilligsters van het Vrouwencentrum een ‘waardepas’ ontvangen. Met deze pas konden zij bij een plaatselijke firma voor zichzelf of hun gezin een aardigheidje aanschaffen. Omstreeks Kerst wil de stichting ook in 2018 voor vrijwilligers van zorg en/of welzijnorganisaties de ‘Ode voor vrijwilligers’ beschikbaar stellen.

SBBK-NOP bevordert initiatieven die gezondheid en welzijn van de bevolking in de Noordoostpolder ten goede komen.De volgende vergadering waarvoor aanvragen kunnen worden ingediend vindt plaats op 16 april. Aanvragen die vóór 11 april zijn ingediend, worden door het bestuur in behandeling genomen.

Nieuws

menu