Samuël Wubs wint koperen kliko tijdens opschoonactie in Emmeloord

Enkele jeugdige deelnemers van Emmeloord Schoon met van links naar rechts: Samuël, Daniël en Eva Wubs uit Marknesse.

Enkele jeugdige deelnemers van Emmeloord Schoon met van links naar rechts: Samuël, Daniël en Eva Wubs uit Marknesse. Foto: Douwe Scheepsma

De jonge Samuël Wubs uit Marknesse is de winnaar van de Koperen Kliko voor de meest originele vondst tijdens de opschoonactie die zaterdagochtend in Emmeloord werd gehouden. Aan deze actie in het kader van Nederland Schoon deden vijftien vrijwilligers mee.

Voor het elfde jaar op rij werden vanuit De Fontein de bermen van de zeven invalswegen rond Emmeloord opgeschoond. Hoewel de opbrengst minder was dan voorgaande jaren (vooral veel minder plasticflesjes), was de actie ook dit jaar zeer de moeite waard.

Na afloop van de prikactie werd, onder genot van een kop koffie, de wisseltrofee ‘de Koperen Kliko’ uitgereikt voor het meest bijzondere gevonden voorwerp. Naast een schilderij in cadeauverpakking, werden onder andere een slijpschijf, een zakmes, een waterpistool, een Gasuniepaaltje en een emmer met sjorband gevonden.

De koffiejuffrouw die jureerde besloot dat de prijs naar Samuël Wubs uit Marknesse moest gaan voor het Fiat-embleem dat hij gevonden had. De actie werd extra bijzonder omdat er een camerateam van het NOS-journaal bij aanwezig was.