Sanne van Steenbergen wordt de nieuwe jeugdburgemeester

Sanne van Steenbergen (11) met haar muurkrant naast burgemeester Roger de Groot. De huidige jeugdburgemeester Ids Hammen laat weten dat hij een waardige opvolger krijgt. Foto gemeente Noordoostpolder

Emmeloord - Sanne van Steenbergen uit Emmeloord is aankomend schooljaar de nieuwe jeugdburgemeester van Noordoostpolder. Sanne is woensdagmiddag gekozen uit de in totaal vijf kandidaten die aanwezig waren tijdens de selectiemiddag in het gemeentehuis.

Om jongeren enthousiast te maken voor het ambt, maakte de gemeenteraad voor de basisscholen een lesbrief over de gemeente. En ook werd er een advertentie en een bericht op sociale media geplaatst. De aanwezige kandidaten mochten zichzelf en hun plannen als jeugdburgemeester woensdag presenteren met een filmpje en een muurkrant. Een selectiecommissie van raadsleden, de huidige jeugdburgemeester Ids Hammen uit Ens en burgemeester Roger de Groot maakten op basis van de presentaties de keuze voor de 11-jarige Sanne.

De nieuwe jeugdburgemeester neemt het ambt pas aankomende september over van Ids Hammen. In de raadsvergadering van 19 september wordt de nieuwe jeugdburgemeester officieel voor een jaar geïnstalleerd. Tijdens het jaar vervult de jeugdburgemeester een aantal taken en adviseert zij over zaken die kinderen aangaan.

Noordoostpolder heeft al vanaf mei 2015 een jeugdburgemeester. Yfke Osinga vervulde de functie als eerste. Zij benaderde de gemeente met de vraag of een jeugdburgemeester een goed idee zou zijn voor Noordoostpolder.

Nieuws

menu