Seniorenorkest Echo der Golven uit Emmeloord is blij met herintredende ‘junioren’. 'Er is niets zo leuk als samen muziek maken'

Nataschja en Arlet de jonge gezichten bij seniorenorkest Echo der Golven uit Emmeloord. Eigen foto

Emmeloord Senioren tussen een jeugdorkest komt vaak voor, al was het maar omdat bassen vaak door oudere muzikanten bespeelt worden. Jongeren bij een seniorenorkest zijn een zeldzaamheid. De ‘junioren’ Nataschja en Arle vallen op bij Echo der Golven.

De twee zijn veruit de jongste leden van het orkest. Na twee jaar klarinetles wilde Nataschja toch wel graag weer in een muziekgroep spelen. Eerder speelde ze op een ander instrument in groepsverband en op klarinet wilde ze dat ook. Haar klarinetdocent wees haar op Echo der Golven, want een harmonieorkest, waarin de klarinetten de melodielijn vormen, is er niet in Emmeloord.

Jeugdhobby

Nataschja is blij met de stap die ze vorig jaar zette. ‘Ik speel er nu een jaar en heb het enorm naar mijn zin’, vertelt ze. Arlet sluit daar van harte bij aan. Ze had al 25 jaar niet meer actief gemusiceerd en wilde haar jeugdhobby weer oppakken. Na een aantal maanden les op de sopraansaxofoon en intensieve thuisstudie wilde ook zij aansluiten bij een orkest. ‘Er is niets zo leuk als samen muziek maken’, vindt Arlet, die ook via haar docent onderdak vond bij Echo der Golven.

‘Ik aarzelde overigens eerst nog wel. Ik ben eerst een keer wezen kijken en luisteren op een woensdagochtend als het orkest repeteert in het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Het orkest bestaat uit een leuke groep mensen die variëren in de leeftijd van 40 tot 80 jaar; Ik voelde mij gelijk thuis’, vertelt Arlet “Senior of junior.

‘s Morgens repeteren

Zowel Arlet als Nataschja vinden het fijn om niet ’s avond maar juist ’s morgens te repeteren. De goede sfeer, aansprekend repertoire en een gedreven dirigent waren voor beiden doorslaggevend in hun besluit om bij dit orkest te gaan spelen. De twee moedigen anderen aan die stap ook te zetten.

Momenteel bereidt het orkest zich voor op het Seniorenfestival in Surhuisterveen en het Najaarsconcert op 21 oktober aanstaande in de Beurszaal van ‘t Voorhuys te Emmeloord.

Nieuws

menu