Snelle opvang van leerlingen uit Oekraïne beloond met Avestrofee

Olympisch hockeykampioen Kim Lammers spreekt de meesters en juffen toe op de Avesdag bij Netl in Kraggenburg. Foto René Bakker

Kraggenburg - Sjoukje Lageveen heeft als medewerker van het eerste uur van het team van de Schakelvoorziening van Stichting Aves, woensdag de Avestrofee ontvangen op de Avesdag Bij Netl in Kraggenburg .

De schakelvoorziening draagt nu vooral zorg voor de opvang van kinderen uit Oekraïne. ’Door de komst van deze kinderen zijn we gegroeid van drie naar zeven groepen. Samen hebben we klaslokalen ingericht, lesmateriaal gemaakt en veel nieuwe collega’s ingewerkt. Door de flexibele inzet van het team, de goede samenwerking met de gemeente en de ondersteuning van Aves, konden alle kinderen snel naar school. We zijn er trots op dat deze kinderen een veilige en vertrouwde plek bij ons op De Schakel hebben gekregen’.

De prijs, uitgereikt door voorzitter Kristiaan Strijker, bestaat uit een glassculptuur en een bedrag van 1000 euro. De winnaar mag dit bedrag schenken aan een goed doel voor kinderen.

De Avesdag werd woensdag bezocht door 500 medewerkers van de organisatie van 34 scholen in de Noordoostpolder, Vollenhove en Kampen. Gastspreker was hockeyspeelster Kim Lammers, die vertelde over tegenslagen en de weg terug. De weg naar succes gaat volgens Lammers langs vier pijlers; continue verbeteren, hoe ga je om met verandering en tegenslag, samenwerken en elkaars kracht gebruiken en inspireren. Op de spelen in 2012 werd ze met het dameshockeyteam olympisch kampioen. ‘Het is uiteindelijk ook maar gewoon een medaille’. Maar de mentaliteit die het haar heeft gebracht zijn lessen voor het leven.

Verder was er een Scholenmarkt, waarbij elke school toonde waar zij trots op is en welke specialiteit zij uitdraagt. Het middagprogramma stond in het teken van ontmoeting en bewegen.

Nieuws

menu