Soroptimisten planten bomen en struiken

Dames van de Soroptimistenclub planten een haag bij Groeizaam aan de Pilotenweg in Emmeloord. Foto Reina Halman Fotografie

Emmeloord - Zestien dames van de Soroptimistenclubs Almere en Flevoland plantten zaterdagochtend In het kader van het project “Trees4live” ruim 300 bomen en struiken bij Zorgboerderij Groeizaam aan de Pilotenweg in Emmeloord.

Soropimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisje en vrouwen zowel lokaal als wereldwijd te verbeteren. Soroptimist International zet zich al jarenlang in om armoede en de gevolgen van de klimaatcrisis aan te pakken door het planten van bomen. Belangrijkste doel is om het inkomen van mensen te verbeteren en land te herstellen en te beschermen. Om ook lokaal een bijdrage te kunnen leveren aan de leefomgeving werd de hulp ingeroepen van Landschapsbeheer Flevoland.

Bijenstruweel

In samenwerking met Zorgboerderij Groeizaam te Emmeloord werd er een plantactie op touw gezet waarbij verschillende landschappelijke elementen werden aangeplant zoals een bijenstruweel en een erfsingel. Deze elementen bestaan uitsluitend uit inheemse soorten welke van autochtone afkomst zijn zoals de zomereik, zwarte els, sleedoorn, Gelderse roos en wilde kardinaalsmuts.


Door het toepassen van deze soorten wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de biodiversiteit in de omgeving. Zo leveren bloeiende bomen en struiken bijvoorbeeld nectar voor wilde bijen en profiteren vogels en kleine zoogdieren van besdragende struiken. Daarnaast zijn bomen en struiken in staat CO2 te binden en dragen zij bij aan de natuurbeleving.

Nieuws

menu