Een nieuwe traditie lijkt geboren: Speciaalbier Festival Flevoland debuteert met uitverkochte editie

Er heerste een gezellige drukte op het festival. Foto: Hille Monster (Kieq.nu)

De organisatoren van het Speciaalbier Festival Flevoland, dat zaterdag werd gehouden op vakantiepark Eigen Wijze in Bant, kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd evenement. Het werd een uitverkochte eerste editie waar meer dan 450 bezoekers op af kwamen.

Het festival werd georganiseerd door een lokaal gezelschap van bierliefhebbers en bezoekers konden genieten van speciaalbier van zes ambachtelijke brouwers uit de omgeving.

Het verrassende assortiment van mooie bieren was niet het enige hoogtepunt van het festival, dat zich qua sfeer het best laat omschrijven als ‘gezellig druk’. Bezoekers konden zich ook tegoed doen aan smakelijke hapjes, zoals gerookte zalm, tapas en warm vlees van het spit. En voor de niet-bierdrinkers en wijnliefhebbers was er zelfs een wijncaravan aanwezig tussen de bierbrouwers. Er was dus met recht voor iedereen wat wils.

Maar het festival was niet alleen een feest voor de smaakpapillen. Er was ook gezorgd voor een sfeervolle aankleding en een muzikale omlijsting. Het bezoekersaantal was berekend op de capaciteit van de zaal, daardoor was de sfeer vooral gezellig en intiem. De biertjes en de goede muziek hielpen daar zeker bij.

Het Speciaalbier Festival Flevoland was niet alleen een geweldige ervaring voor de bezoekers, maar ook voor de organisatoren. ‘Dat de eerste editie van het festival meteen een uitverkocht huis opleverde overtrof de verwachtingen. De enthousiaste reacties van de bezoekers en de positieve sfeer op het festival beloven veel goeds voor de toekomst’, vertelt een zichtbaar tevreden Koen Huijben, één van de organisatoren.

Het evenement was naast een plek waar fijnproevers konden genieten van tal van lekkere en verrassende biertjes, ook het toneel van goede gesprekken en mooie ontmoetingen. Aan alle lovende reacties te horen heeft de organisatie de juiste ingrediënten gevonden om uit te kijken naar een vervolg. Een nieuwe traditie lijkt geboren.

Nieuws

menu