Splinter Chabot op 11 april op literaire avond van 25ste editie Polderdictee in Theater 't Voorhuys

Splinter Chabot spreekt op 11 april in Theater 't Voorhuys Foto Anton Corbijn

Emmeloord - Splinter Chabot komt spreken maandagavond 11 april spreken in Theater ‘t Voorhuys. Hij is het hoofdgerecht op de dictee-avond. Ook mensen die niet meedoen aan het dictee kunnen naar zijn lezing die om 20.30 uur begint.

Het dictee vindt voor de 25ste keer plaats en is traditiegetrouw in de Boekenweek. Het polderdictee wordt georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Weekblad De Noordoostpolder, Theater ‘t Voorhuys, Bruna Boekhandel en het Emelwerda College.

De organisatoren willen het dictee moderniseren en aantrekkelijker maken voor een jong publiek. Om die aftrap te geven bij het 25ste dictee komt niemand minder dan spraakwaterval Splinter Chabot de literaire avond opluisteren.

Splinter Chabot

Splinter Chabot is programmamaker en politiek expert, maar ook een rasoptimist en allemansvriend. In maart 2020 verscheen zijn eerste boek ‘ConfettiRegen’ over de vrijheid van het individu. Hij trad daarmee als auteur in de voetsporen treden van zijn vader Bart Chabot. Daarnaast verschijnt Splinter regelmatig in diverse praatprogramma’s. Zo was hij sinds 2017 regelmatig tafelheer bij DWDD en meerdere malen te gast bij Jinek. Sinds April 2020 heeft Splinter een wekelijks radioprogramma op Radio 1 met Roos Moggré genaamd Proost!

Kaarten à € 2,50 zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Boekhandel Bruna en Theater ’t Voorhuys. Maandag 11 april zijn er mogelijk nog kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het theater. De lezing start om 20.30 uur en duurt een uur, waarna de uitslag van het Boekenweekdictee bekend gemaakt wordt. Chabot reikt daarna de dicteeprijzen uit.


Nieuws

menu