Steigerjas weggehaald bij nieuw appartementengebouw Noorderpoort. Architectuur van Delftse school zichtbaar aan de Noordzijde

Steigerbouwers halen de steigers weg bij de Noorderpoort aan de Noordzijde in Emmeloord en zetten zo de architectuur van de Delftse school in het zonlicht. Foto Cees Walinga

Emmeloord - Het steigerjasje van het nieuwe appartementengebouw Noorderpoort aan de Noordzijde 8-12 in Emmeloord wordt momenteel weggehaald, zodat de architectuur van de Delftse school tevoorschijn komt.

Het gebouw is een project van Klaas Houwer. Het complex telt vijf lagen met 47 appartementen voor senioren en starters. Op de begane zijn commerciële ruimten (totaal 750 vierkante meter) met ruim voldoende parkeergelegenheid.

Delftse school

In samenwerking met architectenbureau Saanen uit Weert is gekozen voor de kenmerkende architectuur van de Delftse school. De bouw is uitgevoerd door hoofdaannemer Weever Bouw uit Kampen. In het oog springend bij de nieuwbouw zijn de hangende en verspringende balkons en twee liftkokers.

Nieuws

menu