Stekkentuin, Zwaluwhuis en kwekerij Joosten op alle zaterdagen in juli geopend voor publiek

De Stekkentuin met de vele Stokrozen. Eigen foto

Espel - In juli zijn op alle zaterdagen De Stekkentuin in Espel, Het Zwaluwhuis in Ens en kwekerij Joosten in Rutten geopend voor publiek.

In het weekeinde van 9 juli zijn De Stekkentuin en Het Zwaluwhuis ook op vrijdag en zondag geopend. In De Stekkentuin kunnen bezoekers genieten van de meer dan 150 Stokrozen in diverse soorten en in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan.

In de schaduwborders bloeien ruim 80 verschillende Hortensia’s. Natuurlijk zijn er ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin te vinden. Er is ook een kleine expositie van schilderijen en klein tuinkeramiek.

Boerderijtuin

Het Zwaluwhuis is een strakke landelijke boerderijtuin, met mooie zichtlijnen. Er zijn veel grassen in de borders toegepast die samen met vaste planten boeiende combinaties vormen. De losse beplanting lijkt op de zogenaamde prairiestijl. Verder staan er ook veel fruitbomen en is er een kleine moestuin. Bij Kwekerij Joosten vallen in juli vooral de Hemerocallissen op. In de showtuin staan maar liefst 1100 verschillende variaties, die hier tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie staan te pronken.

Entree kwekerij: gratis bij de tuinen wordt entree gevraagd. Open van 10.00 – 17.00 uur

destekkentuin.nl , hetzwaluwhuis.nl en kwekerij-joosten.nl

Nieuws

menu