Arie Molendijk houdt taxatiemiddag in Van der Valk Hotel in Emmeloord

Arie Molendijk. Foto: Arie Molendijk

In Hotel Van der Valk in Emmeloord wordt dinsdag 29 november van 14.30 tot 17.00 uur een taxatiemiddag gehouden. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar oude boeken zoals (Staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Recente opbrengsten

Molendijk: ‘De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.’

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. ‘Mensen krijgen altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.’

Zonder afspraak

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel aan Het Hooiveld 9 in Emmeloord Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl.

Nieuws

menu