Technische opleiding voor jachtbouw op ROC in Emmeloord

Leerlingen van het Technasium van het RvEC voeren voor luxe jachtenbouwer Royal Huisman een opdracht uit. ROC Friese Poort start een opleiding voor de jachtbouw Eigen foto

Emmeloord - ROC Friese Poort start in Emmeloord met een technische opleiding gericht op de scheeps- en jachtbouw.

Studenten kunnen vanaf september instromen in de technische opleiding (eerste) monteur mechatronica of (allround) constructiewerker. Daarna specialiseren de studenten zich door het volgen van het keuzedeel scheepsreparatie en –modificatie. Rob Beekmans, opleidingsmanager techniek van vestiging Emmeloord/Urk, verwacht dat er in september ongeveer 20 studenten zullen starten.

Het keuzedeel wordt in nauwe samenwerking met de maritieme brancheverenigingen ontwikkeld en uitgevoerd met samenwerkingspartner OBM Oost (OpleidingsBedrijf Metaal). De opleiding is bedoeld voor mbo-studenten die graag samen met collega’s aan de bouw, reparatie of het onderhoud van een schip of jacht werken.

Leren en werken

De opleidingen worden aangeboden in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), de variant waarbij de student drie dagen per week bij een erkend leerbedrijf werkt en twee dagen naar school gaat.

Nieuws

menu