Tegenslag plaagt bouw Stiepe Staete Rutten. Winnend en bejubeld bouwontwerp wordt door welstandsbureau afgekeurd

Mike Dijkman uit Marknesse en Barry van Hese uit Kuinre halen het hekwerk weg bij het bouwkavel Stiepe in Rutten. Foto Cees Walinga

Rutten - Op de plek in Rutten waar 55 jaar gemeenschapscentrum De Stiepe stond, zouden eigenlijk al 17 appartementen hebben moeten staan, maar de bouw wordt geplaagd door tegenslag.

De sloop liep vorig jaar flinke vertraging op door de aanwezigheid van asbest. Pas in januari van dit jaar werd het oude gebouw met de grond gelijk gemaakt en zou je denken kon de bouw los. Het Emmeloorder bouwbedrijf had met hun plan voor de bouw van Stiepe Staete, een complex met zeventien appartementen, eerder de door de gemeente uitgeschreven prijs voor de invulling van het gebied gewonnen. Na het winnen van de marktconsultatie tekende Tjerk van Slageren, directeur van bouwbedrijf Roos, de verkoopovereenkomst in oktober 2020 met wethouder Marian Uitdewilligen.

Winnend ontwerp afgekeurd

De bouwtekeningen en het plan konden echter niet op de goedkeuring van het welstandsbureau rekenen. De architect van Roos moest samen met een welstandsarchitect een nieuw plan voor het Stiepegebied maken. In het nieuwe plaatje komen overigens enkele appartementen meer dan in het eerste plan. Die tekening is nu klaar en aannemer Roos verwacht dat de bouwvergunning binnenkort afgegeven wordt.

Als alles volgens de nieuwe planning verloopt, worden de appartementen in december in de verkoop gebracht. Op basis van de verkoop wordt dan een besluit genomen over de start van de bouw. Voorlopig blijft de bouwgrond in het hart van het dorp nog wel even onaangeroerd. Het weghalen van de hekken door de medewerkers Mike Dijkman uit Marknese en Barry van Hese uit Kuinre van Bouwbedrijf Roos zijn een schijnbeweging, voor wie denkt dat de bouwers onderweg zijn.

Nieuws

menu