Theaterspektakel 'Eiland in de Verte' in september in Theater 't Voorhuys in Emmeloord

Eiland in de Verte in september te zien in 't Voorhuys in Emmeloord. Eigen foto

Emmeloord - Theaterspektakel Eiland in de verte, deze zomer opgevoerd op de haven op Urk, is donderdag 15 en vrijdag 16 september te zien in theater ‘t Voorhuys in Emmeloord.

‘Eiland in de verte’ ging in juni op Urk in première. De productie was een groot succes en de voorstellingen waren grotendeels uitverkocht. Nu komt dit muzikaal project naar het theater. De 2 voorstellingen zijn exclusief te zien in Theater ’t Voorhuys. Het Muzikale Theaterspektakel ‘Eiland in de verte’ vertelt een verhaal van Maarten en Lena, van conflict, opoffering, liefde en dood in een snel veranderende wereld net na de drooglegging van de Zuiderzee. Het is een ode aan Urk en de spankracht van de voormalige eilanders.

Selectieprocedures

Het is net na de Tweede Wereldoorlog, een tijd van grote veranderingen. Urk is eiland af, de Noordoostpolder ontstaat. Het gezin van Abel Dieleman verruilt Walcheren voor een boerderij in de nieuwe polder. De selectieprocedures voor een woning in de nieuwe polder zijn streng. Terwijl wetenschappers onderzoek doen naar de relatie tussen Zuiderzee samenlevingen en een Bataafs oerras, tracht het gezin van Urker visserman Lub Romkes, het hoofd boven water te houden. Beide gezinnen raken verstrengeld met elkaar vanwege de liefde. Dat gaat niet zonder slag of stoot en leidt tot dramatische verwikkelingen, met een ongewisse afloop.

Kaarten www.theater-voorhuys.nl


Nieuws

menu