Tientallen lammetjes omgekomen bij grote brand op boerenerf bij Marknesse

De brandweer aan het werk om te blussen. Foto: ProNews Producties

Op een boerenerf aan de Leemringweg (N719) tussen Marknesse en Kraggenburg heeft in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december een grote brand gewoed. Een schuur met daarin tientallen schapen en lammetjes vloog door nog onbekende oorzaak in brand.

Even voor 04.30 uur kreeg de brandweer de eerste melding van de brand. Direct werden meerdere blusvoertuigen gealarmeerd. Ter plaatse sloegen de vlammen uit het dak van de schuur. De brandweerlieden wisten 18 schapen en 5 rammen uit de schuur te redden. Ongeveer 70 lammeren konden niet meer worden gered. Deze dieren zijn door de brand omgekomen, aldus woordvoerder Wim van Eck.

Hoogwerker

De brand werd bestreden door brandweerlieden uit Marknesse, Emmeloord, Ens en Vollenhove. Men kreeg hulp van de hoogwerker uit Kampen. De brand bleef beperkt tot één schuur. Deze is compleet afgebrand. Omliggende schuren en een woonhuis op het boerenerf liepen geen gevaar op. De brandweer heeft na ongeveer een uur het sein ‘brand meester’ gegeven. Hierna is het nablussen begonnen.

Nieuws

menu