Tovertafel voor Zorgboerderij Op de Wurf in Nagele

Drie bestuursleden van de SBBK met in het midden Kitty en Jacqueline van Zorgboerderij Op de Wurf bij de tovertafel waar een beamer boven hangt die beelden op de tafel tovert. Foto: Eigen foto

Nagele - Zorgboerderij Op de Wurf in Nagele heeft sinds deze week een tovertafel. De tovertafel is gefinancierd door de SBBK ( Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder).

De tafel is een prachtige aanvulling op de dagbesteding voor ouderen, vinden de begeleiders Kitty Keij en Jacqueline Veltman. ‘Ook op de dagen dat we niet actief naar buiten kunnen of een deelnemer liever binnen wil blijven kunnen we ze toch activeren en de zintuigen blijven prikkelen met deze mooie tovertafel. Een heuse aanwinst waar we veel plezier aan zullen beleven.

Wat is een tovertafel

De tovertafel is een interactief spel, dat mensen in beweging brengt. Het is speciaal ontworpen voor mensen met dementie. De bewegende beelden zorgen voor gezelligheid en een vrolijke sfeer. De mensen aan tafel gaan spontaan meedoen en herinneringen aan vroeger komen boven.

Nieuws

menu